3 Haziran 2008 Salı

Plastik torba üzerine çeşitleme!

5 Haziran Perşembe Dünya Çevre Günü. Eminim, kurumlar çevreye yönelik bir sürü kampanya düzenleyecek. Bu arada, dün akşam itibariyle, Türkiye’nin ilk çevre fonunu çıkaran İş Bankası’nın reklam filmi ulusal kanallarda dönmeye başladı. Umarım beklenenden fazla ilgi görür.

Dünya Çevre Günü ile birlikte kişisel olarak atılabilecek ilk adımı, plastik torba kullanımı azaltmaya yönelik yapabilirsiniz. Bildiğiniz gibi bu konuyla ilgili ilk çalışma geçen yıl Anya Hindmarch tarafından tasarlanan “I am not a plastic bag” olmuştu. Belirli Sainsbury’s mağazalarında 5 pound’a satılan çantalar kısa zamanda ebay’de 200 pounda kadar yükselmişti.



Teşekkürler almıyım derseniz, Baggu çantalarınızı mybaggubag.com'dan sipariş verebilirsiniz. Pantone kataloğundan fırlamış renk alternatifleriyle Baggu’ların, yılda 300 ile 700 plastik poşetin yerini alabileceği belirtiliyor.



“Ne kolay bir günde plastik poşetleri bırakmak, süpermarketler hala bedava dağıtırken" diyorsanız 4u2reuse size göre. Her alışverişten sonra plastik poşetleri küçücük çantanıza tıkıyorsunuz, unutmamak için de kapıya yakın bir yerde saklıyorsunuz, alışveriş sırasında da kağıt mendili poşetinden çıkarır gibi çekip poşetler yıpranana kadar çekip defalarca kullanıyorsunuz.


Gerek yok, kullanılmış t-shirtlerden diker-biçer çevreye daha da katkıda bulunurum derseniz, hadi bakalım dikiş makinelerinizin başına...

Hiç yorum yok: