12 Haziran 2008 Perşembe

Deneyimsel şehir rehberi...

Günümüzde sanal dünya herşeyi ayağımıza getiriyor olabilir ya da bir an için uzayda bile var olduğumuzu hayal ettirebilir ama hepimiz hala o anı/yeri/ tadı deneyimlemek ya da yaşamak istiyor. Maceracı ruhlar uzun tatiler yerine mümkün olduğu kısa kaçamaklar yaparak daha fazla yer keşfetmeye çalışıyor.

Loneylyplanet, popüler şehir ya da ülkelerde en farklı rotayı çizebilmek için iyi bir rehber kitap serisine sahip. Şimdi ise, inovasyon ve tasarımı birleştirerek başarılı projeler ortaya çıkaran dünyanın en inovatif şirketlerden biri olan IDEO, New York ve Londra’ya özel şehir rehberi yayınladı.



Amazon’da yayınlanan yorumlardan anlaşıldığı kadarıyla her iki kitap da bakmaktan öte keşfetmeye yönelik öneriler sunuyor. Kitapların belirli dönemlerde güncellenerek yeniden basılması planlanıyor olabilir ama her gün yeni bir şey olan dinamik ortamlar için site de hizmette.

İstanbul’un (ve buna bağlı olarak ülkemizin barındırdığı dinamikler göz önünde bulundurularak), Tokyo, Londra gibi trend yaratması şu an zor olabilir (ya da o şehirlerle karşılaştırıldığında politik açıdan bayağı bir trend yarattığı iddia edilebilir) ama sahip olduğumuz değerlerin ve varlıkların yanından bihaber geçip gidenler için hemen IDEO ile yazışıp proje geliştirmeye ne dersiniz?

Hiç yorum yok: