26 Haziran 2008 Perşembe

Boğaziçi’nde şelale?

New York’ta 26 Haziran-13 Ekim tarihleri arasında dev şelaleler görülecek. Sanatçı Olafur Eliasson tasarladığı bu büyük proje, Public Art Fund ve New York Valiliği tarafından gerçekleştiriliyor. Toplam 4 adet olan şelaleler, yaklaşık 27 ile 37 mt. yüksekliğinde. 15 milyon dolara mal olan projenin 60 milyon dolar da gelir getirmesi bekleniyor.



New York’un böyle bir çalışmaya ihtiyacı mı vardı diyebilirsiniz, ama hem yerli hem de yabancı turistlerin ilgisini çeken bir şehrin ziyaretçilerine süprizler düşünmesi, çevresel ya da toplumsal gelişmelere yönelik konulara dikkat çekmek istemesi ve son olarak eğer şehirleri de birer marka olarak ele alırsak böyle projelerin geliştirilmesinin çok uçuk görülmemesi gerekir.

Peki ya İstanbul? 2010 Avrupa Kültür Başkenti seçilen şehrimiz bir sürü proje planlan(d)ı(yor). Maliyeti bu kadar olmasa bile şehrimizin geliştirilmesi gereken yönlerine dikkat çeken ya da farkında olmadığımız nice varlıkları öne çıkarmaya çalışan projelerle karşılaşmak dileğiyle...

Hiç yorum yok: