13 Mart 2009 Cuma

Malzemede inovasyon...

Kaçımız kıyafet alışverişi sırasında ürün etiketlerindeki içerikleri okuyor? Organik son dönemde popüler konulardan olsa da işin içindekiler %100 organiğin pek mümkün olmadığını iddia ediyor. Peki ya %100 pamuklu, üstelik E vitamin, Aloe Vera ve Jojoba Yağı içeren kumaştan yapılma bir ürünü giymek istemez misiniz? Ya da perde kumaşlarının zararlı UV ışınlarını engelleme özelliğine sahip olmasını?



Teknolojinin her geçen gün gelişmesi sayesinde inşaattan tekstile kadar bir çok sektörde kullanılan malzemeler sürdürülebilirlik yönünden iyileştiriliyor ve geliştiriliyor. Böyle olunca da, dekorasyona ayrı bir hava katan renkli ve dokulu paslanmaz çelikler, 3 boyutlu efekte sahip desenli paneller, ses geçirmeyen ve ısıyı tutan döşemelik malzemeler öne çıkıyor.



Mesela, yazın koyu renkli kıyafetler giymekten kaçınırız ama Schoeller Textil’in ColdBlack teknolojisi sayesinde buna gerek kalmayacak. Güneş ışınlarını yansıtan özelliğiyle siyahseverler, yaz-kış “cool” görüntülerini koruyabilecek. BASF’in Luquafleece2 malzemesi ise sıcak havalarda nefes alıyor, yağmurlu havalarda ağırlığının 400 katı kadar suyu emebiliyor. Çocuk ayakkabılarından tutun da çadır dahil tüm outdoor malzemeleri için ideal. Her türlü döşemelik üründe kullanılan poliüretan köpüğün de gelişmişi üretildi: Indura fiber. Her türlü ulaşım aracındaki ya da evinizdeki koltukların, yatakların ateşe dayanıklı, toz üretmeyen, %100 geri dönüştürülebilen özellikte olduğunu düşünün.

Unutmadan, RFID gömülü yer karoları NaviFloor firması tarafından üretiliyor. Big Brother'in gözetlemediği yer kalmadı değil mi?

Kaynak: Material Connexion

Hiç yorum yok: