6 Mart 2009 Cuma

Eğitim ve deneyim...

Eğitim, kim ülkelerin çözmeye kimi ülkelerin ise kalitesini iyileştirmeye çalıştığı bir konu. Mesela, gelişmiş ülkeler bilgi toplumu olma özelliklerini korumak için her geçen gün yeni programlar yaratıyor, hatta bu programları ilköğretim seviyesine bile uyarlamaya çalışıyorlar. Çekim merkezi olma özelliğinin kendilerine sağladığı maddi kazanç da yadsınamaz boyutta. Diğer taraftan, gelişmekte olan ya da fakir ülkeler ise devlet politikalarından tutun da cinsiyet ayrımcılığına kadar birden fazla sorunla boğuşuyor.


© Getty Images

Peki uzmanlar geleceğin eğitim ortamını nasıl tasvir ediyor? Daha fazla işbirliği ve problem çözmeye dayalı, öğrenci katılımının yüksek ve yaratıcılığın geliştirildiği bir ortam. Dünya Bankası’na göre, tüm çocukların eğitilebilmesi için 2015’e kadar 100’den fazla ülkede 10 milyon yeni sınıfın yapılması gerekiyor. Mevcut bir sürü okulun tamir ihtiyacı da cabası. Burdan yola çıkan Architecture for Humanity de geleceğin sınıfının tasarlanması için proje yarışması başlatıyor. Katılım o kadar yüksek ki, daha ilk ayda 200 başvuruda bulunulmuş. Kayıt için son tarih 4 Mayıs, proje sunumu için ise 1 Haziran.



Peki ya deneyimden ve eğitime yönelik sosyal topluluklardan bahsedersek, Amerika’nın genç girişimcileri ne yapıyor? Bazı üniversiteler, kampüs hayatları hakkında öğrenci/mezun yorumlarına yer vermeye başlamış olsa da bundan tatmin olmayan 27 yaşındaki Jordan Goldman, geçen eylül ayında Unigo’yu kuruyor. Siteye ilgi yoğun. 15.000’den fazla öğrencinin yorumu, resimleri, videoları… Hepsi birebir üniversite hayatındaki kendi deneyimlerinin ürünü.



Sosyal sorunlara çözüm getirmek ya da yaratıcı fikrinizi hayata mı geçirmek istiyorsunuz? Sanal dünya ve işbirliği, ihtiyaçlarınıza kesinlikle yanıt verecektir.

Hiç yorum yok: