16 Şubat 2009 Pazartesi

Girişimciler, işbirliği için buraya!

Google’ın Zürih'teki ofisinin fotoğraflarını bir şekilde görmüş olabilirsiniz. Ya da bu haftasonu Microsoft Türkiye’nin yeni ofisini ve çalışma şekillerini konu eden yazıyı okumuş olabilirsiniz. Hepsi çalışanlarına rahat ve yaratıcılıklarını tetiklemeyi sağlayan ortamlar sunmanın önemini kavramış şirketler.



İşte şimdi inovasyonun tavana vurduğu, sosyal tasarım kavramının daha sık duyulmaya başlandığı bu zaman diliminde, danışmanlar birbirleri arasında separatörler çekilmiş 4’lü çalışma ortamlarının sonunun geldiğini söylüyor. Kurumsal dünyada hal böyleyken, diğer tarafta yeni ve farklı fikirlerle beslenmek isteyen yaratıcı şirketlerin küçük girişimcilere ya da serbest çalışanlara kucak açması ya da internet cafe’lerin evrim geçirmiş versiyonları var.

Ofisini, proje bazlı çalıştığı işortaklarına açan ajanslara, müşterilerine (en basitinden ifade edersek) toplantı odaları sunan ilerici finans kurumlarına daha sık rastlıyoruz. Mesela, modern tarzda döşenmiş ortamıyla Hive’ın ofis alanlarından ayda 129 USD ödeyerek yararlananlar , farklı disiplinlerden kişilerle daha sıcak fikir alışverişinde bulunabiliyor.



Para parayı çeker derler ya, aynı şey fikir için geçerli olmaya başladı bile.

Hiç yorum yok: