7 Kasım 2008 Cuma

Beslenme trendleri

Dünkü yazının devamı olarak günümüzde ve yakın gelecekteki beslenme trendleri ne derseniz, The Future Laboratory'nin raporundan birkaç alıntı:

1. Organik: İnternette Türkiye'den alışveriş sitelerine baktığımda ağırlıklı kuru meyve, bakliyat, baharat ya da marmelat çeşitliliği ile karşılaşabilirsiniz. Peki ya meyve sebze derseniz, cumartesileri Bomonti'de kurulan organik pazara bakabilirsiniz ya da Kasımpaşa'da kurulan Kastamonu Pazarı'na (gurmelerin uğrak mekanı ama bilenler uzun süredir takip ediyor zaten, erken gitmekte fayda varmış). Diğer alternatifler Bodrum Organik ya da Manavım.



2. Yaşamak için ye: Biraz daha zamanı olsa da farmasötik / nutrasötik kelimeleriyle ilerde daha sık karşılaşacağız. Homeopatik ya da ayurvedik beslenme alışkanlıklarına sahip olanlar zaten mevcut. Bitkisel çayların ruh halinize göre versiyonları, 3 günde 3 öğün somon yerseniz daha da diri görünecek cildiniz, omega3'lü çikolatalar ya da ekmekler (ki yumurtası çoktan mevcut). Bu liste daha da uzayıp gidecek.



3. Enerji meraklıları: Kahve ile yetinmeyenlere kafein takviyesi, ayılmak isteyenlere enerji içeceği, genetiği değiştirilmiş meyve ve sebzelerle daha güçlü bir beslenmeyi tercih eden gruplarla daha fazla karşılaşabileceğiz. Bu arada Ocak ayından beri, Amerika, kolanlanmış ete uygunluk vermiş. Avrupa Birliği'nin hamlesini hep birlikte göreceğiz.

Hiç yorum yok: