27 Mayıs 2008 Salı

Yaşam kaynağı: Su – 2. Bölüm

Vitaminli sulardan bahsetmişken işin bir de doğal tarafını atlamamak lazım. Hepimiz, sağlıklı beslenme uzmanlarının günde min. 1,5-2 lt. su içilmesini tavsiye ettiğini biliyoruz. Musluk suyundan su içmek benim için bile çok eskide kaldığından, ağız tadımıza uygun şişelenmiş doğal kaynak sularımızdan birini tüketiyoruz.

Yurtdışında ise durum nerdeyse hayal gücümüzü zorlayacak türde. Doğal su markaları, çoğu kendine özgü şişe tasarımlarıyla ve bir o kadar özel toplama teknikleriyle pazarda yerlerini almaya devam ediyor. Everest’in tepesindeki kar sularını mı istersiniz yoksa Tazmanya’ya yağan dünyanın en temiz yağmur damlalarını mı? Seç, beğen, al!



Hal böyleyken, konsept su mağazaları, 5 yıldızlı otellere su dağıtım şirketleri ya da şarap mönüsü gibi su mönüsü bulunduran restoranları da görmeye başlıyoruz. Aquadeli, ekolojik sistemi nedeniyle zengin kaynaklara sahip olan Yeni Zelanda’dan bir ilk. Bu konsept mağazada, 31 çeşit farklı doğal su markasının yanı sıra su üzerine yazılmış kitaplar, taşıma çantaları ya da şişe açacakları da satışa sunuluyor. Icon Beverages ise lüks su markalarının - H2O Bling, Lauquen, Karoo, Ty Nant, Voss ve Fiji - Güney Amerika’daki dağıtımını sağlıyor. Dice Kayek’in Fransa’da “bir gün bizim de tasarımlarımız orda satılacak” diye hayal edip amacına ulaştığı Colette’te ise özel bir su barı var. Yemek sipariş ettiğinizde servis elemanı size hangi yemek ile hangi suyun içilebileceği konusunda yardımcı oluyor.

Belki de bundan sonra sadece şarap ve kahve gibi aroması olan içecekler için değil su için de tadım uzmanı ihtiyacı doğacak...

Hiç yorum yok: