16 Haziran 2009 Salı

Ve sonunda, İstanbul Design Week (İDW) 2009...

Olucak mı olmayacak mı diye son dakikaya kadar belirsizliğini koruyan İstanbul Tasarım Haftası en sonunda başlıyor. Geçen yıl ertelenmesinin ardından eğer bu yıl da kazaya kurban gitseydi, sanırım bunca yeıl yapılmaya çalışılan konumlandırma çalışmaları yerle bir olacaktı. "Akdenizli Tasarım" temasının işlendiği İDW, 18-21 Haziran’da düzenleniyor ve tek bir mekan yerine şehrin merkezi sayılan 4 bölgesine yayılmış durumda.



Mesela, yarın akşam Haliç’te renove edilen Şapka Fabrikası’nda Milano ve Şangay’dan sonra 3. Design Library’nin basına tanıtımı yapılacak. 18’inde ise addresistanbul’da Material Connexion’ın Türkiye’deki ilk sergisi açılacak, New York Direktörü Richard Lombard 16:00’da bir konuşma yapacak ve Material Connexion’ın tüm arşivi Temmuz sonuna kadar açık kalacak sergide detaylı olarak incelenebilecek. Bu arada, daha bir sürü sergi ve Türk tasarımcıların eserlerini görme şansı yakalayabileceğinizden uğramanızda fayda var.



İDW’nin sitesinde tüm etkinlikler yer alıyor ve çoğunun düzenlediği partiler davetiye ile. Tasarım dünyasından yeni insanlarla tanışmak ve iletişim ağınızı genişletmek istiyorsanız sağı solu haberdar edin... Bosphishous temalı defterimizin de yer aldığı Moleskine Detour Sergisi de bu pazar Santral İstanbul’da son buluyor. Aklınızda olsun!

2 yorum:

Esin dedi ki...

Merhaba,
Programdaki etkinliklerin hepsini takip edebildiniz mi? Ben blogunuza goz attiktan sonra sizin IDW 2009'a dair genel izlenimlerinizi merak ettim.

Aslı Ayşen Aydın dedi ki...

memnuniyetle, e-mail adresinizi benimle paylaşır mısınız?