15 Mayıs 2009 Cuma

Trendiary, 1 yaşını doldurdu!


© Samantha Zaza

Yaş biraz olsun ilerledikçe, iş hayatındaki tempo ya da sorumluluklar arttıkça günler nasıl hızlı geçiyor, öyle değil mi? Blog serüveni de tam 1 yıl önce Zaha Hadid’in Mimar Sinan Üniversitesi’ndeki sohbetinin ardından başlamıştı. Amacım, biraz olsun bugünü koklayarak geleceğe yönelik ipuçları sunmak, bakış açılarını zenginleştirerek farklılık yaratabilmekti. Kültürün, sosyal hayatın trendlerle nasıl yeniden şekillendiği, estetik ve tasarım anlayışının gelişimi, inovatif yaklaşımlarla sürdürülebilirliğin vazgeçilmezliği... Kısaca gelişen ve evrim geçiren insanoğlunun hayatında kaçırılmayacak noktalara dikkat çekmekti merakım.

Bu bir yılda neler mi oldu? Moleskine İstanbul için tasarlanan defterimiz grafik dalında mansiyona layık görüldü. Önce Frankfurt Kitap Fuarı’nda sergilendi, şimdi de önümüzdeki haftadan itibaren santralistanbul’da olacak. Her ay Radikal Tasarım Eki’nde tasarım üzerine yazılar yazdım ve yazmaya devam ediyorum. Arada hem Ross Lovegrove hem de Harri Koskinen ile röportaj yaptım. Bir sürü yaratıcı insanla tanıştım. Bunlardan bir tanesi de Samantha Zaza. Moleskine dolayısıyla tanıştığım Sam, harika şeyler çiziyor. Sağolsun ricamı kırmayarak Trendiary’nin 1. yaşı için bu ilüstrasyonu yaptı.

Son olarak, blog ödüllerinde dereceye giremesem de oy veren ya da oylama sürecinin çetin koşulları sağolsun sadece gönülden destekleyen tanıdık tanımadık herkese teşekkür etmek istiyorum. Daha nice birlikteliklere...

3 yorum:

ı love to create,ı love to decorate,ı love to design dedi ki...

Aslı,
Geçen sene Tasarım kültürü ve yönetimi sertifika programına katılmamla kesişen hayatımız sayesinde çok fazla ortak noktamızın olduğunu birlikte yaşayarak keşfettik.Bu farkındalığın sayesinde birbirimize herkonuda destek vererek tasarım alanında da birlikte moleskine defteri tasarladık.Blog yazman ve güzel işler yapacağına inanan birisi olarak seni her zaman destekliyorum.
Senin bu yazını okuyunca geçensene blog yazmak için heyecan duyduğun dönemlerin aklıma geldi ve görüyorumki bu heyecanını bu zamana kadar taşıdın tasarım alanında emek ve zaman harcayarak sabırla çok güzel işler yaptığın için seni tebrik ediyorum ve takipçisi olduğum bloğun için yazılarının devemını heyecanla bekliyorum.

Adsız dedi ki...

Aslicim tebrikler. Ne guzel, ne kadar kalbini koyarak yapiyorsun...Nice yillara. dergi de olsun, kitap da olsun insallah!!

G dedi ki...

daha nice yıllara Aslı'cığım :) sen yazmaya devam et, biz de zevkle okumaya...