20 Ekim 2008 Pazartesi

Moleskine – İstanbul defterimiz, Frankfurt’ta!

Moleskine defterlerini eminim biliyorsunuzdur. Picasso’dan Ernest Hemingway’a kadar zamanın önemli şahsiyetleri kullanmış. Yurtdışında not defteri diyince akla gelen ilk isimlerden, bizde ise biraz daha kreatif dünyanın ya da entellektüel kesimin takip ettiği ve fiyat olarak diğer not defterlerine göre daha pahalı bir yerde.



Moleskine, şehirlere özel defterler de çıkarıyor. Amsterdam’ı ya da Londra’yı geziyorken bu deftere notlar alarak kendi rehberinizi oluşturabiliyorsunuz. MyDetour kapsamında tasarladığınız defter jüri tarafından uygun bulunursa da sergi kapsamında şehir şehir geziyor.



Bu yılın bahar aylarında, Moleskine, “Milano” ve “Roma” defterleri tasarımı için Domus Academy’nin; “İstanbul” defterleri için ise Bilgi Sahne Sanatları ile Tasarım Kültürü Programı öğrencilerine çağrıda bulundu. Ve 31 Temmuz’da jürinin açıkladığı sonuca göre ben ve ekip arkadaşım Gaye Başaran’ın “Bosphishus” temalı defteri grafik tasarım dalında mansiyon alarak 2009 yılında düzenlenecek MyDetour sergisinde yer alma başarısını sağladı. Üstelik şu an defterimiz, Frankfurt Kitap Fuarı’nda sergileniyor.



Yves Behar’dan Ross Lovegrove’a, Patricia Rowley’den Karim Rashid’e kadar tasarımın önemli insanları arasında Moleskine tarihine geçebilmek gurur verici. İstanbul’daki sergide buluşmak dileğiyle.

2 yorum:

Ayşenur dedi ki...

Aslıcım ben de çok sever ve yıllardır kullanırım bu defterleri. Çok gurur duydum, hem senin hem İstanbul'un adına... Çok güzel bir iş yapmışsınız, iyi ki de açmısın bu bloğu yoksa birbirimizden haberimiz olmadan yaşayıp gidiyoruz demek ki ... Sevgiler... Ayşenur Aydın

moleskinebold dedi ki...

İstanbul'daki sergiyi sabırsızlıkla bekliyoruz. Katkılarınızdan dolayı kutlarım