29 Ekim 2008 Çarşamba

Londra’nın kırmızı otobüslerine makyaj!

Yakın arkadaşımların çoğu iyi bilir, Londra benim için her zaman gidilesi görülesi bir şehirdir. Yapılacak o kadar çok şey, görülecek o kadar çok yer vardır ki 1 kez bile müzikale gitmek aklıma gelmemiştir. Amaaa, bana Londra’yı hatırlacak ya 1 metro durağı işareti, ya telefon kulübesi ya da o klasikleşmiş kırmızı otobüslerine ait hediyelik eşyalardan almadan edememişimdir.



İşte o klasik kırmızı otobüsler (Routemaster) hizmet açısından fazlasıyla yaşlandıklarından son seferlerini Aralık 2005’te tamamladılar. Şu an Londra sokaklarında aynı bizim Metrobüslerin kırmızıları dolanıyor.



Fakat bu otobüslere ısınamayan (eminim işin için de politik sebepler de var, örnek: İstanbul’un her seçim sonrasında kaldırım taşlarının değişmesi :=) Londra Valisi Boris Johnson’da yaz aylarında 21. yy.a damgasını vuracak Routemaster’lar için tasarım yarışması başlatmış. Eylül’ün 2. haftasında sonlanan yarışmanın kazananı en geç 1-2 haftaya kadar açıklanacak. Bu arada yarışmaya katılanlar arasında Sir Norman Foster da var.



Michael Kerz tasarımı, E21:


H4'ün tasarımı (şoförün ortada oturduğu gülen suratlı bir çalışma):

Hiç yorum yok: