8 Ekim 2008 Çarşamba

Business Week'in belirlediği en iyi tasarım okulları

Son yıllarda tasarım ve inovasyona özel ekler ve raporlar hazırlayan Business Week'in önde gelen tasarım ve marka danışmanları, akademisyenlerle birlikte oluşturduğu 60 adet tasarım okulu listesinde Amerika, 29 okulla öne çıkıyor. Amerika’yı 17 okulla Avrupa, 11 okulla Uzakdoğu ve Hindistan takip ederken, Brezilya ve Kanada’dan da 3 okul listede yer alıyor. Okulların hepsi yıl içinde büyük firmalarla (GE, Nike, IDEO, Microsoft, Philips, P&G, vb.) proje yürütüyor. Türkiye’den Gaia&Gino da San Francisco’daki California College of Arts’ta proje sponsorluğu yapan markalardan. Niye bu okul derseniz Gaia&Gino’nun beraber çalıştığı tasarımcılardan Yves Behar, okulun endüstriyel tasarım bölüm başkanı. Tasarım okullarının seçimi ve diğer konular hakkında dilerseniz Core77’iyi de ziyaret edebilirsiniz.



Gönül tabii ki, Türkiye’den de bir okulun bu listede olmasını, IDEO ya da Frog Design gibi firmaların (bölgesel yapılanmayı tercih eden uluslararası firmaların belirlediği üzere Türkiye'nin de içinde bulunduğu “Doğu Avrupa, Ortadoğu ve Afrika Bölgesi”nin yönetim merkezi olarak) İstanbul'da ofis açmasını ya da School of Visual Arts’ın yeni başlattığı Tasarım Eleştirmenliği Yüksek Lisans Programı’nın Türkiye’deki bir okul ile beraber yürütülmesini istiyor. Peki, bu hayaller gerçek olur mu, neden olmasın...



Yüksek lisans konusunda henüz karar verememişlere ya da o kadar uzağa gitmeye gerek yok hem çalışıyım iş dünyasını tanıyım hem de tasarım, marka yönetimi ve inovatif fikirler hakkında kendimi geliştiriyim derseniz Bilgi’nin Tasarım Kültürü ve Yönetimi Sertifika Programı’nın tanıtım toplantısına katılabilirsiniz. 2007-2008 döneminde benim de katıldığım program, yukardaki listede yer alan Domus Akademi ile beraber yürütülüyor ve bu sayede uluslararası projeleri yakından takip etme fırsatı da yakalayabiliyorsunuz.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

bu okullar icin genel bir toefl seviyesi var midir? yoksa okuldan okula degisiyor mu? bir de bu okullarin yillik ücretleri ya da burs imkanlari hakkinda bilgi edinebilecegimiz bir kaynak var mi?

Aslı Ayşen Aydın dedi ki...

merhaba, okullarin basvuru kosullariyla ilgili en saglikli ve detayli bilgiyi kendi websitelerinden ogrenebilirsiniz :=).