21 Aralık 2008 Pazar

Muji’den “tabi ya” dedirten çözümler...

28 yıldır faaliyette olan ve Ekim ayının son günlerinde İstanbul’da da ilk mağazasını açan Muji, bu yıl üçüncüsünü düzenlediği tasarım yarışmasının temasını “tabii ya” dedirten öneriler üzerine belirlemiş. Aslında her üç temaya bakıldığında birbirinden kopuk olmadığı anlaşılıyor ve markanın kendi felsefesiyle birebir örtüştüğü bariz bir şekilde anlaşılıyor. Basitlik/sadelik çerçevesinde insanların daha iyi hayatlar yaşayabilmesi, “yeterli” olanı tüketmesi, doğada ya da gözümüzün önünde olandan faydalanarak daha fonksiyonel çözümler üretilmesi.


© Ken&Eri Sugimoto

Bu yılın birincisi, kamıştan kamış yapan Japon Yuki Lida. İkinci ise portatif outdoor çöp kutusu (Ken&Eri Sugimoto). Üçüncüler ise yine kamıştan etkilenerek hazırlanmış mat malzemesi (Jung-Chen Hung&Chia-en Lu); açı çözümüyle kolaylık katılan dedemizin çivileri (Masashi Watanabe), kamelya tozundan deterjan (Huang Yi Tang), tek tarafı su geçirmeyen, diğer yüzü ise yumuşak yüzeyli, çok amaçlı malzeme (.Jbaptiste Senequier) ve son olarak ise işte olmuş diyebileceğiniz zımba (Joonhyun Kim).


© Joonhyun Kim

Ürünleri incelediğinizda “hadi canım, bunu ben de düşünürdüm”diyorsanız lütfen gelecek yılın temasını takip ederek siz de katılın. Her ne kadar ilk yıldan beri katılımda düşüşler gözlense de hem kendinizi denemiş olursunuz, hem kullandığınız ürünlere bu bakış açısıyla bakmayı alışkanlık haline getirebilirsiniz. Kim bilir, belki de sizin fikriniz gelecek yılın kazananları arasında yer alarak Muji’nin dükkanlarında satışa sunulur.

Hiç yorum yok: