14 Ağustos 2008 Perşembe

Smushi mi, o da ne?

Mutfak, bir kültürün en önemli unsurlarındandır. Kuzey ülkelerin mutfağında neler ön plana çıkar derseniz, ben de envai çeşit deniz ürünü ve bol tereyağlı pastane işleri derim. Kopenhag’taki Royal Cafe de, hem dekorasyonu, hem garsonların kıyafetleri, hem kahve sunumları, hem de mutfak literatürüne kattıkları yeni kavram ve tadla adlarından söz ettiriyorlar. Smushi, Danimarka’nın yerel tadı smørrebrød (açık sandviç) ile sushi’nin birleşimden oluşuyor. Boyut olarak sushi'den etkilendiğinden porsiyonlar sandiviçe göre daha küçük.



Kafenin sahibi “gastronot” Rud Christiansen’ın bu buluşunun ayakları yerden kesip kesmediği tartışılır. Ancak, kelime dağarcığımıza yaptığı ekleme, smushi’nin ders olarak Kopenhag'taki mutfak okuluna kabul edilmesinin yanı sıra bu cafe konseptinin (smushi de dahil) bu yıl içinde Singapur, Tokyo, Seul ve Taipei’ye ihraç edilmesi planıyla fark yarattığı gerçek.

Hiç yorum yok: