1 Mart 2010 Pazartesi

Ne yersek oyuz!

Şubat ayında if İstanbul Film Festivali’nde gösterilen FOOD Inc. belgeselinin ardından bu ayki Radikal Tasarım Eki yazımda bu konuya değinmeliyim dedim. Gıda endüstrisinin nasıl kartelleşmeye doğru gittiğine değinen FOOD Inc. Ne yediğimize dikkat etmemiz gerektiğinin mesajını veriyor. Slow Food hareketinin Türkiye temsilcilerinden Fikir Sahibi Damaklar da filmin arkasından etiket hafiyeliği hareketini başlatmışlardı. Dağıttıkları büyüteçlerle genetiği değiştirilmiş organizmalı ürünler yerine doğal olanı, son anda basılan tarım ilaçları yüzünden parlayan meyve/sebze yerine hala toprak kokusu duyabildiğinizi tüketin ve hakkınızı arayın çağrısında bulunuyorlardı.

İşte bu noktadan başlayarak, daha anlaşılır etiket tasarımlarından demokratik şehir tarımcılığına geleceğin mutfak tasarımlarından ‘Çıplak Şef’ Jamie Oliver’ın kazandığı TED Ödülü’ne kadar yine çok çeşitli konular arasında bağlantı kurmaya çalıştım. Keyifle okumanız dileğiyle...

3 yorum:

Ben dedi ki...

iz, aslinda yediklerimizin yedikleri (hayvanlarin beslenme bicimleri)ile de bagliyiz. Bu konuda Michael Pollan in cok ilginc kitaplari var, oneririm.

Aslı Ayşen Aydın dedi ki...

hem film hem Fikir Sahibi Damaklar kesinlikle ayni seyi savunuyor. zaten FOOD Inc. filmini nerdeyse Michael Pollan anlatiyor :) tavsiye icin tekrar cok tesekkurler...

Adsız dedi ki...

Altın Klavye 15 Mart ta başlıyor: www.altinklavye.com